Inspiratie vanuit de initiatiefgroep Groene Kerk PG Drachten
De kerk roept ons als christenen op om ons in de veertig dagen voor Pasen (17 februari - 3 april) te bezinnen op Christus en de bij hem horende waarden. En mogelijk te vasten.
Vasten is je losmaken uit duizend banden van duizend dode dingen, die je worden aangeprezen en opgedrongen als onmisbaar voor het leven en die vaak slecht uitpakken voor Gods goede schepping. Vasten is dankbaar genieten van eenvoudige, kleine vreugden om de vele gaven die we elke dag in Gods goede schepping aantreffen en ontvangen uit Gods hand.
De initiatiefgroep Groene Kerk wil daarop de aandacht vestigen, juist in deze veertigdagentijd. Phil Bosmans zegt het zo:

In elke bloem die bloeit,
zegt God dat hij van me houdt.
In elke vogel die zingt,
hoor ik zijn liefde
en in elke hand die me steunt,
voel ik zijn zorg.

Ds. Peter Smilde
Initiatiefgroep Groene Kerk PGD

Groene Kerk, een hoopvol geluid voor de wereld en voor de kerk. 
Ook in Drachten.
Het jaarthema van de Protestantse Kerk Nederland is deze keer: “Het goede leven – Bloeien in Gods licht’. Binnen dat kader kan ook het nieuwe initiatief ‘Groene Kerk PGDrachten’ geplaatst worden, maar dan niet voor één seizoen, maar voor de komende jaren.
GroeneKerken actie
De GroeneKerken actie is een landelijk initiatief. De actie is ontstaan vanuit de overtuiging, dat geloof en verduurzaming alles met elkaar te maken hebben en richt zich ondersteunend op alle geloofsgemeenschappen, die actief en creatief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Van een Groene Kerk wordt verwacht, dat zij met haar leden ieder jaar minimaal één duurzame stap zet. Meer informatie is te vinden op W: www.groenekerken.nl
De naam Groene Kerken
De naam Groene Kerken is gekozen vanwege de vele mogelijke associaties met het woord groen. Groen is schepping, groen is klimaat, groen is duurzaam en groen is goed en recht doen. In een wereld, die in toenemende mate te maken krijgt met klimaatverandering, uitbuiting en onrecht, geven Groene Kerken een tegengeluid. Een hoopvol geluid voor de wereld en voor de kerk, nu en in de toekomst.
Groene Kerk PGDrachten
De eerste stappen zijn gezet. Er is een initiatiefgroep gevormd, van gemeenteleden uit verschillende deelgebieden. Zij hebben een nota opgesteld en ingediend bij de Algemene Kerkenraad. De AK heeft positief gereageerd en er heeft inmiddels een ontmoeting plaatsgevonden tussen het moderamen en de initiatiefgroep. Voor de herkenbaarheid is een logo gemaakt, zie boven. Er wordt gewerkt aan een (werk)plan, waarin ook ruimte is voor ideeën van andere gemeenteleden. Er zal een 0-meting worden gedaan om in kaart te brengen wat de gemeente al doet.
Gezamenlijkheid
Groene Kerk PGDrachten is niet een hobby van enkele mensen, maar een opdracht voor ons allemaal. Het is de bedoeling om gezamenlijk en met een positieve insteek de gemeente op zowel economisch, ecologisch als sociaal gebied te verduurzamen. Zodat door dit voorbeeld mensen vanuit geloof geïnspireerd worden om de aarde leefbaarder te maken voor iedereen, mens, dier en plant.
De initiatiefgroep stemt ideeën hiertoe op elkaar af en zoekt er mensen bij die e.e.a. op willen pakken.
Hierbij wordt u, jij van harte uitgenodigd om te reageren op dit initiatief en/of te komen met ideeën.
Bloeien in Gods licht
Bemoedigend mag zijn, dat we het als mensen niet alleen hoeven te doen. God wil ons helpen, wij mogen vragen of hij zijn licht er over wil laten schijnen!
Genesis 9 vers 16: “Als ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft.”
Initiatiefgroep Groene Kerk
Elizabeth Binsbergen, Jansje en Elias v.d. Sloot, Ad Vermeulen, Peter Smilde, Janneke Lap-de Bruin
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com